Y Ü K L E N İ Y O R
. . .

+90 [549] 386 4007

Pzt - Cm 09:00 - 18:00

Hakkımızda

Saylam Hukuk ve Danışmanlık

Hakkımızda

Avukatlık büromuz Av. Erdem SAYLAM tarafından 2023 yılında Ankara merkezli olarak kurulmuştur. Çeşitli alanlardaki çözüm ortaklarımızla birlikte hukukun temel prensiplerine ve etik ilkelerine göre hareket ederek vatandaşlarımızın, şirketlerimizin ve kurumlarımızın adalet arayışlarına hizmet vermekteyiz. Ofisimizin deneyimli ve uzman ekibiyle Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Diyarbakır, Samsun, Trabzon ve Antalya başta olmak üzere birçok şehrimizde hukuki çalışmalarda bulunmaktayız. Hukukun tüm alanlarında hizmet vermekle birlikte, özellikle Borçlar Hukuku, Eşya Hukuku ( özellikle izale-i şüyu, tapu iptal ve tescil davası gibi gayrimenkulden kaynaklanan davalar), Miras Hukuku, İş Ve Sosyal Güvenlik Hukuku, Ticaret Hukuku ve Tüketici Hukuku uzmanlık alanlarımız içerisindedir. İlaveten hukuki hizmetlerimiz sadece dava ve icra takibi ile sınırlı olmayıp arabuluculuk, tahkim, uzlaştırma faaliyetleri gibi alternatif uyuşmazlık çözüm yollarına ilişkin faaliyetlerde bulunduğumuz gibi, potansiyel hukuki problemlerin önüne geçmek için hukuki danışmalık hizmetleri de yürütmekteyiz. İlaveten yurt dışında hayatını sürdüren birçok vatandaşımızın Türkiye’de bulunan gayrimenkulleriyle ilgili her türlü hukuki ve ticari süreç takibi de ofisimizce yapılmaktadır.

Detaylı Bilgi

Saylam Hukuk ve Danışmanlık

Faaliyet Alanları

Lorem Ipsum, dizgi ve baskı endüstrisinde kullanılan mıgır metinlerdir. Lorem Ipsum, adı bilinmeyen bir matbaacının bir hurufat numune kitabı oluşturmak üzere bir yazı galerisini alarak karıştırdığı 1500'lerden beri endüstri standardı sahte metinler olarak kullanılmıştır. Beşyüz yıl boyunca varlığını sürdürmekle kalmamış, aynı zamanda pek değişmeden elektronik dizgiye de sıçramıştır. 1960'larda Lorem Ipsum pasajları da içeren Letraset yapraklarının yayınlanması ile ve yakın zamanda Aldus PageMaker gibi Lorem Ipsum sürümleri içeren masaüstü yayıncılık yazılımları ile popüler olmuştur.

Aile Hukuku
Aile Hukuku

Aile kavramı basit şekliyle toplum içindeki en küçük birim olarak ifade edilmektedir. Dolayısıyla Aile Hukuku da toplum içindeki en küçük birim hakkındaki hukuki kurallar bütününü ifade etmektedir. Bu kurallar ailenin kuruluşu olan evlilik kurumunun başlangıcından bitişine kadar tüm süreci kapsadığı gibi, evlilik sonrası süreci de kapsamaktadır. Öyle ki boşanma gerçekleştikten sonra mal paylaşımı, velayet, vesayet, nafaka, maddi ve/veya manevi tazminatlar ve dahi birçok konu aile hukuku tarafından düzenlenmekte ve korunmaktadır. Aile hukuku konusundan görülen bazı davalar aşağıda liste halinde belirtilmiştir.

Borçlar Hukuku
Borçlar Hukuku

Borçlar Hukuku, en temel anlamda tolumdaki kişiler arasındaki borç ilişkilerini düzenleyen hukuki kurallar bütünüdür. Buradaki kişi kavramı gerçek kişileri kapsadığı gibi tüzel kişileri ( şirketler, dernekler, vakıflar vb. ) de kapsamaktadır. İlaveten Borç kavramı toplumumuzda sadece para borcu olarak algılansa da, para borcu dışında bir şeyi yapmak ya da yapmamak, bir şeyi vermek, götürmek gibi borç tanımları da bulunmaktadır. Basit şekilde ifade ettiğimiz borç kavramı, borcun kaynakları, borca aykırılığın sonuçları, sözleşme türleri ve nitelikleri gibi birçok konuş Borçlar Hukuku tarafından düzenlenmektedir. Borçlar hukuku konusundan görülen bazı dava ve işler aşağıda liste halinde belirtilmiştir.

Ceza Hukuku
Ceza Hukuku

Ceza hukuku, genel olarak suç sayılan fiilleri ve işlenen suç karşılığında uygulanması gereken yaptırımların ve verilmesi gereken cezaları düzenlediği gibi, suçlu olduğu iddia edilen kişinin yargılanma şekli ve suçlu bulunan kişinin cezasını çekme usulünü düzenlenmektedir. Dolayısıyla ceza hukuku hangi fiillerin suç olup bunların karşılıkları olan ceza ve yaptırımları düzenlediği gibi bir suçun işlenmesinden sonra faile verilen cezanın infaz edilmesine kadar olan tüm süreci de düzenlemektedir.

Eşya Hukuku
Eşya Hukuku

Eşya hukuku, kişilerin eşya üzerindeki hâkimiyetlerinin kapsamını, içeriğini, kuruluş biçimini ve kişilerin bu hâkimiyet nedeniyle birbirleriyle olan ilişkilerini düzenleyen Medeni Hukuk Dalıdır. Kişilere eşya üzerinde doğrudan hâkimiyet sağlayan haklara ayni haklardır. Bu nedenle de herkese karşı ileri sürülebilen haklardır. Bahsi geçen hâkimiyet taşınır mallarda ise Zilyetlik ile sağlanır. Eşya hukukunun bir diğer önemli hususu olan tapu sicili ise taşınmaz eşyalar için söz konusu olup, taşınmaz üzerindeki ayni hakları ve bu hakların kime ya da kimlere ait olduğunu gösteren, tapu dairesi nezdinde tutulan sicil sistemidir.

İcra ve İflas Hukuku
İcra ve İflas Hukuku

Hukuk sistemimiz, kişilere belirli haklar tanırken, bu hakların temin ve tesisini ise kişilerin uygulamasına bırakmamıştır. Haklarını kazanmak isteyen kişilerin bu haklarını direk kendi fiilleri ile değil devlet kurumları aracılığıyla kazanmalarını da istemektedir. Bu çerçevede bir alacağın tahsil edilmesi başta olmak üzere bir şeyin yapışması, yapılmaması ya da yerine getirilmesi vb. gibi hususların devletin zorlayıcı gücünü kullanarak yerine getiren devlet kurumu icra daireleridir. İcra Ve İflas Hukuku da yukarıda belirmiş olduğumuz gayenin hangi kural, şart ve usuller altında yerine getirileceğini düzenleyen hukuk dalıdır. Bu kapsamda icra daireleri alacaklıların talebi üzerinde gerekli icra takiplerini başlatarak alacağın tahsil ve/veya yerine getirilme yoluyla kazanılmasında rol almaktadır. İcra Hukuk Mahkemeleri ise icra dairelerini denetlediği gibi icra takiplerine yapılan itirazları ve icra memurlarına yapılan şikâyetleri değerlendirmektedir. İcra Ve İflas Hukuku İcra Ceza Mahkemeleri’ne de İcra Ve İflas Kanunu’nda belirtilen suçlar çerçevesinde cezaları verme yetkisini tanımaktadır. Dolayısıyla İcra Ve İflas Hukuku özel hukuk ve kamu hukukunu harmanlayan karma bir hukuk dalıdır.

İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku
İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku

İş Hukuku, iş sözleşmesi çerçevesinde hizmet veren işçileri ile iş yeri sahibi işveren arasındaki ilişkileri düzenlemektedir. Bu düzenlemeler sadece iş sözleşmelerinin geçerli olduğu süreci değil iş sözleşmelerinin son bulmasından sonraki süreci de etkilemektedir. Bu sebepledir ki haksız olarak işten çıkarılan işçilerin işe iadesi ve bu süreçteki mali ve özlük hakları da işçiye kazandırılabilmektedir. Sosyal güvenlik hukuku ise işçilerin sosyal hak ve özlükleri hakkındaki düzenlemeleri içermektedir. Bu alanda görülen dava ve işler aşağıdadır.

Miras Hukuku
Miras Hukuku

Miras Hukuku, kişilerin ölümünden sonra mirasın açılarak mirasçıların tespit edilmesinden mirasın taksimine kadar olan tüm süreci düzenleyen hukuk dalımızdır. Miras Hukuku alanında görülen dava ve işler aşağıdaki gibidir.

Ticaret Hukuku
Ticaret Hukuku

Ticaret Hukuku ticaret hayatında yer alan şahıs ve ticaret şirketlerinin kuruluş ve işleyiş şekil ve kurallarını düzenlemektedir. Ticari İşletme Hukuku, Şirketler Hukuku ve Kıymetli Evrak Hukuku olmak üzere 3 ana gruba ayrılmaktadır. Ticari İşletme Hukukunda Ticari işletme, ticari işletmenin kuruluşu, yapısı, devri, rehini, ticari iş, tacir tacir olmanın hükümleri, ticaret sicili, ticari defterler, ticari mümessil, acente, komisyoncu, tellal, cari hesap, haksız rekabet, ticaret ünvanı, marka vb. konuları üzerinde durulmaktadır. Şirketler Hukukunda Şahıs Ve Ticaret Şirketlerinin kuruluşundan tasfiyesine kadar tüm süreç düzenlenirken, genel olarak şirketlerin organizasyonları ile ilgili hususlar düzenleme altına alınmaktadır. Kıymetli Evrak Hukukunda ise kambiyo senetleri olan çek, poliçe ve bono ( halk arasında senet olarak da bilinir) başta olmak üzere ticari hayatın en önemli enstrümanları olan kıymetli evrakın düzenlenişi, kullanımı, devri, tahsili, vb. hususlar düzenlenmektedir. Ticaret Hukukuyal ilgili dava ve işler aşağıdaki gibidir.

Tüketici Hukuku
Tüketici Hukuku

Tüketici Hukuku, kişilerin ticari amaçla yapmadıkları, başka bir ifade ile tüketici kimlikleri ile yaptıkları mal ve hizmet alımlarına ilişkin kural ve usulleri düzenleyen hukuk dalıdır. Daha kısa bir ifade ile tüketici ile hizmet ya da mal sağlayan kişiler arasındaki ilişkileri düzenlemektedir. bu kapsamda yapılan tüm satım sözleşmeleri tüketici hukukunun alanına girmektedir. Tüketici Hukukunda Tüketici Mahkemeleri görevli olsa da, il ve ilçe tüketici hakem heyetleri de tüketici uyuşmazlıklarının çözümünde büyük görevler almaktadır.

Saylam Hukuk ve Danışmanlık

Haberler & Blog

Güncel hukuki gelişmeler, içgörüler ve pratik bilgiler – Avukat Erdem Saylam’ın kaleminden. Bu bölüm, yasal dünyadaki son trendler, mahkeme kararları ve hukuki tavsiyelerle sizi bilgilendirmeyi amaçlar. Üstelik uzman gözüyle analizler! Düzenli güncellemelerimizi takip edin, hukuki bilginizi güçlendirin.

İş Hukuku: Çalışan Hakları ve İşveren Sorumlulukları
İş Hukuku: Çalışan Hakları ve İşveren Sorumlulukları

30 Ocak 2024, Salı, 11:35

İş hayatının getirdiği zorluklar karşısında hem çalışanın haklarını hem de işverenin sorumluluklarını bilmek büyük önem taşır. İş hukuku, çalışan ve işveren ilişkilerinin düzenlenmesine yardımcı olarak, her iki tarafın da haklarının korunmasını sağlar. İşte çalışanları ve işverenleri yakından ilgilendiren birkaç temel başlık:

Detaylı bilgi
Miras Hukukunda Öncelikli Haklarınız ve Yapılması Gerekenler
Miras Hukukunda Öncelikli Haklarınız ve Yapılması Gerekenler

30 Ocak 2024, Salı, 11:26

Miras, hayatın kaçınılmaz gerçeklerinden birini, yani bir kişinin vefatını takiben, onun mal varlığının kimlere ve nasıl intikal edeceğini belirler. Miras hukuku, bu sürecin adil ve düzenli bir şekilde yürütülmesini sağlar. İşte miras hukukunda bilmeniz gerekenler ve atmanız gereken adımlar:

Detaylı bilgi
Tüketici Hakları: Bilinçli Bir Tüketici Olmanın Önemi
Tüketici Hakları: Bilinçli Bir Tüketici Olmanın Önemi

30 Ocak 2024, Salı, 11:23

Günümüzde tüketiciler olarak satın aldığımız ürünler ve hizmetlerle ilgili çeşitli haklara sahibiz. Peki, bu haklar nelerdir ve nasıl korunurlar?

Detaylı bilgi

20 Yıl

10 Ödül

5000 + Dava

5000 + Mutlu Müvekkil

Saylam Hukuk ve Danışmanlık

Müşteri Yorumları

Adalet yolculuğunuzda yanınızda olmaktan gurur duyuyoruz. Hizmet kalitemizi doğrudan müşteri deneyimlerinden öğrenin ve hukuki süreçlerimiz hakkında samimi geri bildirimler alın. Her bir yorum, hizmetlerimizi sizler için nasıl geliştirebileceğimizi gösteriyor. Paylaşımınız bizim için değerli, deneyiminizi bizimle paylaşmak için aşağıya bakın.

Haberdar Ol

Kampanyalardan ve duyurulardan haberdar olmak için lütfen kayıt olun.

Saylam Hukuk ve Danışmanlık Adres

Copyright © 2025 | Saylam Hukuk ve Danışmanlık | Tüm hakları saklıdır. | Design By Cogen® Yazılım

+90 [549] 386 4007
+90 [549] 386 4007